Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, anunţă finalizarea liniei de producţie de fertilizanţi din SUA. Situată în Watertown, Dakota de Sud, una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, fabrica are o capacitate de producţie de 8.000 litri/zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă şi unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol BVB: NRF), anunţă finalizarea liniei de producţie de fertilizanţi din SUA. Situată în Watertown, Dakota de Sud, una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, fabrica are o capacitate de producţie de 8.000 litri/zi”, anunţă compania.

Activitatea se va concentra pe gama de sănătate a solului şi nutriţie foliară, similar cu cea din România, şi vor fi utilizate bacterii produse în laboratorul din Filipeştii de Pădure.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Ne bucurăm să anunţăm finalizarea liniei de producţie fertilizanţi din SUA şi să onorăm primele comenzi pentru fertilizanţii ecologici produşi de Norofert în SUA. Am realizat un pas esenţial în strategia de creştere a afacerii, produsele noastre ridicându-se la standardul tehnologic pe care piaţa americană îl cere. Fertilizanţii şi produsele pentru sănătatea solului sunt bazate pe microorganisme dezvoltate în laboratorul din România. Proiectul de accesare a pieţei americane a început în 2020, iar de atunci am făcut paşi importanţi, precum omologarea şi crearea unui portofoliu de produse cu potenţial de creştere în această piaţă, testări în câmp certificate, participări la târguri de agricultură pentru prezentarea produselor şi recent, semnarea contractului de distribuţie care acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord şi Minnesota”, spune Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert.

Piaţa din SUA este o piaţă matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp şi în care schimbările climatice au un impact redus asupra recoltelor comparativ cu Europa de Est.

Linia de producţie de fertilizanţi este complet automatizată, astfel compania va avea un număr redus de angajaţi în primul an de activitate. Investiţia în linia de producţie în valoare de 250.000 de euro s-a derulat prin intermediul companiei Norofert AG, filială cu sediul în Watertown, Dakota de Sud.

Filiala Norofert AG este o companie înfiinţată în martie 2024, în care grupul deţine pachetul majoritar de 51%, iar domnul Gary Lamb, antreprenor cu o experienţă de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, 49% din acţiuni. Colaborarea cu Dl. Lamb şi lansarea liniei de producţie din SUA sunt rezultatul unui proces de negociere şi due dilligence desfăşurat de conducerea companiei Norofert de mai bine de un an.

Norofert se prezintă ca fiind liderul cercetării pentru agricultura regenerativă şi unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de către familia Popescu. Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacităţi proprii de producţie atât în aria inputurilor, cât şi de farming agricol, linii care vor cunoaşte dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convenţională, cât şi din cea ecologică, cu o nişă nouă a produselor convenţionale lichide, cu cerere tot mai mare.

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO şi din octombrie 2021 acţiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO. De-a lungul celor 4 ani de activitate în piaţa de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital şi 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative. Obligaţiunile corporative ale companiei sunt tranzacţionate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul NRF25 începând cu 5 iunie 2020.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.