Odată cu tehnologiile inovative şi inteligenţa artificială tot mai mult prezente în viaţa noastră, nu este de mirare că acestea şi-au găsit loc din ce în ce mai frecvent şi în casele noastre. Automatizarea diferitelor procese permite facilitarea diverselor activităţi casnice consumatoare de timp sau de efort şi ne poate asigura un plus de confort şi eficienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prizele sau sistemele de iluminare inteligentă, electrocasnicele sau roboţii care execută diferite sarcini ori asistenţii virtuali care pot prelua comenzi vocale de la distanţă sunt doar o parte dintre sistemele sau dispozitivele des întâlnite într-o casă „inteligentă”. Tehnologia poate fi integrată armonios în decor pentru a se potrivi cu aspectul general al locuinţei, sau poate fi evidenţiată ca element decorativ în sine. Iată mai jos care sunt elementele pe care le poţi folosi pentru a crea o locuinţă de tip Smart Home în 2024. 

„Smart Kitchen” pentru automatizarea proceselor de zi cu zi 

Tehnologia este prezentă în spaţiul nostru de gătit în cele mai diverse forme, de la aparatura electrocasnică inteligentă pe care o găseşti pe FAVI, la dispozitive monitorizate de la distanţă pentru stabilirea unei rutine de zi cu zi. Astfel, poţi utiliza astăzi sisteme pentru controlul vocal pentru a permite aprinderea automată a luminii sau pornirea unui espressor de cafea sau a unui alt aparat la o oră prestabilită, în funcţie de programul tău zilnic. Automatizarea proceselor de zi cu zi contribuie la îmbunătăţirea confortului, aducând în plus beneficii semnificative din punct de vedere al economiei de energie. 

Tehnologie inteligentă pentru living, dormitor sau hol 

De la primele dispozitive conectate la internet care permit executarea unor funcţii simple, automate la sisteme complexe şi asistenţi virtuali pentru execuţia unor sarcini personalizate, integrarea tehnologiei este azi tot mai la îndemână. Pentru a asigura un plus de eficienţă energetică, dar şi de confort în locuinţă poţi integra termostate în camere precum living, dormitor sau hol, pentru a controla şi ajusta temperatura în funcţie de necesităţi. Anumite modele de ultimă generaţie, care se prezintă sub forma unui touchscreen elegant şi foarte responsiv, permit controlul vocal şi pot fi integrate uşor în oricare din astfel de încăperi.  

Sistemele de aprindere a automată a luminii precum becuri LED cu senzori de mişcare integrate maximizează eficienţa energetică şi un plus de comoditate. Poţi alege chiar şi lămpi LED reglabile, care îşi pot modifica intensitatea luminii sau culoarea în funcţie de preferinţe, pentru a crea o atmosferă cât mai pe gustul tău! Prizele inteligente pot fi programate să funcţioneze doar în anumite intervale de timp stabilite de tine şi te ajută, astfel, să economiseşti mai mult. Ele pot fi controlate prin intermediul unei aplicaţii, pentru monitorizarea şi eficientizarea consumului. Mai mult, prizele şi senzorii inteligenţi au de regulă un design minimalist, modern, astfel încât pot fi integrate cu succes într-o locuinţă de tip Smart Home în 2024. 

Sisteme pentru a asigura securitatea locuinţei 

Dacă eşti pasionat de tehnologie, probabil că unele dintre principalele update-uri smart pe care le-ai adus în locuinţa ta se referă şi la gadget-urile care pot asigura un plus de securitate membrilor familiei tale. O cameră de supraveghere wireless cu rezoluţie mare, cu monitorizare nocturnă şi pe care o poţi instala în interiorul sau în faţa casei, îţi poate trimite notificări pe telefonul mobil în momentul în care detectează mişcare. 

În plus, o sonerie inteligentă, cu monitorizare video îţi permite să vezi exact cine se află în faţa uşii tale sau chiar să comunici de la distanţă cu acel musafir. Astfel te poţi bucura de o monitorizare eficientă şi permanentă a casei, pentru a asigura siguranţa ta şi a celor dragi. 

O locuinţă smart este una în care tehnologia îşi găseşte locul atent şi poate fi integrată uşor pentru rezolvare unor probleme de zi cu zi, dar şi pentru a asigura confortul, eficienţa energetică şi siguranţa locuitorilor săi. Sistemele inteligente Smart Home au de obicei un design simplu şi elegant, astfel încât să-şi găsească locul cu succes în amenajarea unei case moderne. Fii şi tu parte a viitorului şi permite tehnologiei să facă parte din viaţa ta în acest an, pentru a-ţi îmbunătăţi confortul şi nivelul de trai! 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.